Strategie voor effectieve content | Byline
95
page-template,page-template-full-width,page-template-full-width-php,page,page-id-95,qode-core-1.2.1,suprema-ver-2.2,,qodef-smooth-page-transitions,qodef-grid-1300,qodef-blog-installed,qodef-header-standard,qodef-sticky-header-on-scroll-down-up,qodef-default-mobile-header,qodef-sticky-up-mobile-header,qodef-dropdown-default,mob-menu-slideout,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Content strategie

Wat is content waard? We maken de businesscase en vertalen dit in een praktisch plan.

Contentstrategie

Wat is content waard? We maken de businesscase en vertalen dit in een praktisch plan.

Snel en doeltreffend

Wij helpen met content- en publishing-strategieën. We doorlopen daarbij de volgende stappen:

1. Wat staat er op het spel?

We inventariseren de relevante doelstellingen en plannen om een beeld te krijgen van de organisatie. Met speciaal oog voor de gewenste doelgroepen en persona’s.

2. Wat zijn de huidige succesnummers – en waar zit de pijn?

Analyse van de aanwezige content, de distributie, het team en de systemen om content te managen. En van de resultaten qua bereik en effect.

3. Wat moet de content doen?

We formuleren een aansprekende en heldere contentstrategie. Hoe gaat content op de lange termijn meehelpen om aan de wensen en verwachtingen van de gebruikers te voldoen én om de bedrijfstargets te halen?

4. Hoe komen we daar?

Tactisch plan met definiëring van de contentproducten, budget, teamsamenstelling, distributiemogelijkheden, KPI’s en workflow. Waar nodig onderbouwen we de strategie met data uit deskresarch, kwantitatief of kwalitatief marktonderzoek.

5. Handzame presentatie

Strategie werkt alleen als de betrokken medewerkers de boodschap goed begrijpen en erachter gaan staan. We presenteren de strategie daarom naar keuze:

– in een beknopt document

– op sheets

– in een infographic

– en/of op video

Interesse gewekt?

Neem contact op met
Anton van Elburg
085 – 130 25 69
anton@byline.nl