Tweede editie van serie datamagazines voor Cobouw over zorgvastgoed
2766
post-template-default,single,single-post,postid-2766,single-format-gallery,qode-core-1.2.1,suprema-ver-2.2,,qodef-smooth-page-transitions,qodef-grid-1300,qodef-blog-installed,qodef-header-standard,qodef-sticky-header-on-scroll-down-up,qodef-default-mobile-header,qodef-sticky-up-mobile-header,qodef-dropdown-default,mob-menu-slideout,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.1,vc_responsive

Tweede editie van serie datamagazines voor Cobouw

Tweede editie van serie datamagazines voor Cobouw, ditmaal over zorgvastgoed

Hoe ontwikkelt de markt voor zorgvastgoed zich? Met veel datavisualisaties en expert-interviews beantwoorden we die vraag in een special voor Cobouw.

Het vakblad voor de bouw is gestart met een serie Sectoranalyses over kansen voor de bouw in specifieke marktsegmenten. Na de sector logistiek vastgoed is nu het zorgvastgoed aan de beurt.

Doel van de uitgaven, die zowel als digitaal magazine en PDF worden uitgebracht, is om alle partijen in de bouwkolom marktinzichten te bieden. Waar gaat het gebeuren, waar liggen de kansen?

Data uit een variëteit aan bronnen, zoals Bouwberichten, KvK, BAG en veel sectorspecifieke databases, vormen het fundament. Interviews met marktvorsers en bouwexperts leveren de duiding.

Zo laten we zien welke algemene trends de vastgoedmarkt beïnvloeden. Om er één te noemen: de vergrijzing en de stelselwijziging in de zorg betekenen dat er heel veel meer behoefte komt aan seniorenwoningen.

Vervolgens zoomen we in op wat dit betekent voor locatiekeuze en gebouwtypen. Ook laten we zien waar er nu gebouwd wordt in zo’n marktsegment en wat er in de pijplijn zit.

De bijbehorende visuals maken we in Flourish. Hieronder daarvan een voorbeeld:

Digitaal magazine voor Cobouw, editie 2

Naast een marktsegement wordt ook altijd een thema belicht. In editie 1 over de logistiek sector was dat de robotisering van distributiecentra. In editie 2 was dat ‘healing environments’ in de zorg.

Voor de sectoranalyses zullen geïnteresseerden de beurs moeten trekken. Voorproefjes zijn via deze pagina op Cobouw.nl te vinden.

Sommige artikelen worden gedistribueerd over het netwerk van Vakmedianet, waartoe Cobouw behoort. Lees hier bijvoorbeeld op
Vastgoedmarkt: Genoeg kapitaal, maar te weinig projecten.